Videospeler inladen...

Universiteit Antwerpen verhuurt studentenkot per week: "Handig voor de blokperiode"

Aan de Universiteit Antwerpen kan je volgend academiejaar een studentenkamer huren voor één week. "Er zijn 30 procent minder aanvragen om een heel jaar een kot te huren. Daarom bieden we kortere huurperiodes aan", zegt Peter De Meyer van de UA op Radio 2 Antwerpen.

Aan de Universiteit Antwerpen kan je volgend academiejaar een studentenkamer huren voor één week in plaats van voor een volledig schooljaar. "Wij hebben 111 kamers voor studenten die het financieel moeilijker hebben. Maandag is de deadline verstreken en er zijn 30% minder aanvragen in vergelijking met vorige jaren. Corona zal daar zeker een rol in spelen. Mensen kijken de kat uit de boom omdat het nog niet helemaal zeker is hoe het academiejaar er zal uitzien. Bovendien konden onze infodagen in maart en april niet doorgaan. Dat zijn momenten waarop studenten de kamers in het echt kunnen zien", zegt Peter De Meyer in "Start Je Dag".

Vanaf volgend jaar kan je een kot huren enkel voor de blokperiode of om je scriptie te schrijven

Peter De Meyer (UA)

Eén week op kot

Door de tanende interesse grijpt de Universiteit Antwerpen in. "Vanaf volgend academiejaar zal je bij ons ook voor kortere periodes een kot kunnen huren. De minimale periode is één week. Nu duurt een contract standaard 10 maanden voor een volledig academiejaar. Dankzij het nieuwe systeem kunnen studenten enkel voor de blok- of examenperiode een kamer huren. De kans bestaat natuurlijk dat die periodes erg gegeerd zijn. Maar ook tijdens het academiejaar is een kot handig om in alle rust aan je scriptie te werken", zegt De Meyer op Radio 2 Antwerpen. 

Bekijk hieronder de reportage in "Het Journaal", over de manier waaarop de Universiteit Antwerpen de studenten tegemoet wil komen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen