Werken aan spoeddienst in Heilig Hartziekenhuis Lier: "Hopelijk zullen de wachttijden daarna verminderen"

Omdat de spoeddienst van het ziekenhuis in Lier helemaal vernieuwd en vergroot wordt, is vannacht alles verhuisd naar een 'pop up' spoeddienst op de eerste verdieping. De afdeling is te klein geworden en moet dringend worden opgefrist. De werken zullen anderhalf jaar duren. 

Jaarlijks krijgt de spoedafdeling 23.000 patiënten over de vloer, een grote stijging tegenover vorige jaren. De afdeling was te klein geworden, en verouderd. Nu komt er een grotere ruimte met 4 zones om de dringendste gevallen te scheiden van de minder erge gevallen. De collega's van de radiologie zullen een plaats krijgen op de spoedafdeling, en patiënten zullen er ook bijvoorbeeld een CT- scan kunnen laten nemen. Dat zorgt voor meer comfort en tijdswinst voor de patiënten.

Wachttijden minder lang

"Omdat we efficiënter zullen kunnen werken, zullen de wachttijden verminderen," zegt medisch diensthoofd Koen de Feyter.  "Maar dringende gevallen zullen nog altijd blijven voorgaan." 

Corona

De bouwplannen zijn, door de recente ervaring met de coronacrisis, op het laatste moment ook nog wat aangepast. Bij mogelijke nieuwe pandemieën zullen de verschillende stromen van patiënten apart kunnen opgevangen worden. De verhuis naar de nieuwe locatie is vannacht vlot verlopen. De nieuwe spoedafdeling is nog altijd via de gewone ingang te bereiken.

 

Meest gelezen