Zware industriebrand in Wijnegem na explosie van een technische installatie

In Wijnegem, in de provincie Antwerpen, heeft een zware brand gewoed in het bedrijf Gouda Vuurvast. Het vuur ontstond na een explosie. Zowel de politie, als de brandweer kwamen massaal ter plaatse en de brand is intussen onder controle. Er viel een gewonde. 

Rond kwart na vijf deed zich een explosie voor in het bedrijf.  "Een technische installatie is ontploft met een brand tot gevolg", zegt  Kristof Geens van de brandweer. "Door die brand zijn er nadien nog kleinere explosies geweest van gasflessen in en rond het bedrijf. Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend."

Het personeel dat aanwezig was, is geëvacueerd. Een arbeider die de explosie heeft gezien heeft last van oorsuizen en werd naar het ziekenhuis gebracht, maar voor de rest zijn er geen gewonden. 

Door de brand ontstond er een enorme zware rookzuil die van ver te zien was. De brandweer riep daarom de buurtbewoners op om ramen en deuren gesloten te houden. Ze riepen automobilisten in de buurt ook op om de weg vrij te maken voor de hulpdiensten. 

Bekijk hieronder beelden van de brand:

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen