Zwembaden open op 1 juli, ook stedelijk zwembad De Warande in Diest

Op 1 juli mogen de openbare zwembaden weer open. Dat heeft de nationale veiligheidsraad beslist. Ook in Diest kunnen zwemmers vanaf volgende week opnieuw terecht in het stedelijk zwembad De Warande. Maar er gelden wel strikte veiligheidsmaatregelen.

Nu de zwembaden opnieuw open mogen op 1 juli, gaat ook het zwembad De Warande in Diest open. Maar het aantal bezoekers in het zwembad wordt beperkt, zegt schepen van sport Rik Brans: "We zijn nog aan het bekijken hoeveel zwemmers we gaan toelaten, maar dat zal tussen de 30 en de 50 zwemmers per uur zijn. Voor zwemclub van Diest voorzien we een aparte regeling, zij krijgen een eigen tijdsblok waarbinnen ze kunnen trainen."

Op voorhand reserveren

De Warande gaat werken met een reservatiesysteem. "Mensen zullen niet aan de kassa kunnen betalen, ze moeten op voorhand reserveren", zegt de schepen van sport. "Er zal gezwommen kunnen worden in blokken van één uur, tussendoor wordt er dan gepoetst en gedesinfecteerd. Er worden ook lijnen aangebracht op de vloer zodat duidelijk is voor de mensen langswaar ze binnen kunnen en weer buiten moeten gaan."

Meest gelezen