Radio 2

Zwembaden popelen om weer open te gaan

Straks beslist de Veiligheidsraad of zwembaden weer open mogen. In het openluchtzwembad van Wielsbeke zijn ze volledig klaar met de voorbereidingen en staan ze al te popelen om eventueel weer open te gaan op 1 juli. 

Vorig jaar kon je in het openluchtzwembad in Wielsbeke op dit moment nog nachtzwemmen. Dat doen ze daar altijd als het overdag meer dan 30 graden wordt. “Nu helaas niet”, zegt Steven Lefebvre. “We vermoeden wel dat we straks groen licht krijgen en zijn er eigenlijk al volledig klaar voor.”

Twee blokken

De 3 belangrijkste pijlers voor een heropening voor zwembaden zijn afstand houden, hygiëne en het online kunnen reserveren van tickets. In Wielsbeke pasten ze ook hun openingsuren aan. “We splitsen die nu op in 2 blokken. Dat is nu van 13.00 uur tot 16.00 uur en een tweede blok van 16u30 tot 19u30”, zegt Lefebvre.

Na het eerste blok moet iedereen onherroepelijk het zwembad verlaten. “Dat is jammer, maar in dat half uur pauze ontsmetten wij alles. Dat doen we eigenlijk de hele dag door, maar dat is dan een extra poetsbeurt."

Kleedkamers

Het openluchtzwembad maakte ook een nieuwe ingang. “De zwemmers moeten nu binnengaan langs het minigolfterrein. Op die manier komt er vanzelf eenrichtingsverkeer aan de kleedkamers. Volgens mij is de krappe ruimte in de gangen van de kleedkamers ook de reden dat we zolang moeten wachten”, besluit Lefebvre.

Meest gelezen