Bobbejaanland klaar voor heropening: "Mondmaskers verplicht op attracties waarin je moet gillen"

Vanaf 1 juli mogen pretparken opnieuw de deuren openen. Bobbejaanland in Lichtaart is voorbereid. "Er staan ontsmettingsapparaten aan elke attractie. We laten minder bezoekers toe en je moet op voorhand reserveren", zegt CEO Yves Peeters op Radio 2 Antwerpen.

"We zijn heel blij dat we volgende week woensdag eindelijk bezoekers mogen ontvangen", zegt Yves Peeters, CEO van Bobbejaanland in "Start Je Dag". Hoewel de pretparken nog wachten op de concrete veiligheidsvoorschriften is het Lichtaarste land van plezier goed voorbereid. "Iedereen die wil komen moet op voorhand reserveren. We zullen ook fors minder bezoekers toelaten. Aan alle attracties staat ontsmettingsmateriaal. Zo kunnen bezoekers hun handen en de plek waar ze willen plaatsnemen proper maken. Doorheen de dag zullen onze medewerkers ook regelmatig de attracties reinigen."

Gillen? Mondmasker verplicht

Bij sommige attracties in Bobbejaanland gaan de voorzorgsmaatregelen nog verder. "Waar mensen gillen en brullen van het plezier wordt een mondmasker verplicht. Denk aan onze Typhoon en Sledge Hammer", zegt Peeters. "Ook de binnenspeeltuin Kinderland blijft voorlopig gesloten tot de richtlijnen veranderen."

Testen met minder bezoekers

De directie van Bobbejaanland betreurt dat er weinig tijd is tussen de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad en de heropstart van de parken. "Wij hebben er als sector lang voor gepleit om testweekends te mogen organiseren. Helaas is daar nooit gehoor aan gegeven", zegt Peeters op Radio 2 Antwerpen. "We gaan de eerste drie dagen van de heropening gebruiken als testdagen voor ons park. We zullen dan slechts een vierde van de normale dagcapaciteit toelaten in Bobbejaanland."

Meest gelezen