Chiro Waregem gaat op kamp in... Waregem: "Het kon niet anders door de coronamaatregelen"

De leden van Chiro Waregem Centrum gaan dit jaar kamperen aan hun eigen lokalen in Waregem. Op de plek waar ze normaal op bivak gingen, kunnen ze de coronamaatregelen onmogelijk naleven. "We moeten met bubbels werken, maar dat was niet mogelijk op onze voorziene kampplaats in Opoeteren in Limburg."

Het schooljaar loopt op zijn einde en de zomerkampen staan voor de deur. Voor heel wat jeugdbewegingen is het improviseren, omdat verschillende kampplaatsen niet voldoen aan de coronamaatregelen. "Gelukkig kunnen we nog in onze eigen lokalen op een veilige manier kamperen", zegt Arnout Coorevits van Chiro Waregem Centrum. "We zijn met een grote bende: 200 leden in totaal. De kampbaas van het terrein in Opoeteren zei dat een  kamp onmogelijk te organiseren valt door de verschillende coronamaatregelen."

Nieuwsgierige ouders

"We gaan niet binnen slapen, maar wel buiten kamperen aan onze lokalen", zegt Coorevits. "Dat kampgevoel moeten we zolang mogelijk proberen te behouden. De meeste leden en ouders verstaan onze beslissing om hier onze tenten op te zetten. Veiligheid gaat voor alles, natuurlijk."

"Het is niet de bedoeling dat ouders of grootouders te pas en te onpas op bezoek komen", lacht Coorevits. "Het is niet omdat we in de buurt zijn, dat we op hen zitten te wachten. We gaan ons kamp zoveel mogelijk afsluiten van de buitenwereld. Anders heeft het geen zin om op kamp te gaan." 

Meest gelezen