vide

Cityscoop in Roeselare zendt "Titanic" weer uit op groot scherm: "Door corona zijn er weinig nieuwe films"

Volgende week woensdag gaan de bioscopen weer open. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist. De Cityscoop in Roeselare heeft de mogelijkheid gekregen om een aantal blockbusters opnieuw aan te bieden, zoals "Titanic" en "Bohemian rhapsody". "Misschien komt "La vita è bella" er nog bij", zegt de uitbater trots. 

Yves Devriendt baat samen met zijn broer de Cityscoop in Roeselare uit. Na weken onduidelijkheid staat het nu vast: op 1 juli openen de deuren van de zalen opnieuw voor het grote publiek. "We hebben 7 zalen met een capaciteit van 1.200 zetels, maar we hebben beslist om nu maar 400 bezoekers toe te laten verspreid over alle zalen."

Door de coronacrisis zijn heel wat filmlanceringen uitgesteld. "Er zijn inderdaad een aantal grote films verplaatst", zegt Devriendt. "Zoals de nieuwe film van James Bond en Tenet van Christopher Nolan. Die laatste komt normaal gezien wel nog in juli in de zalen. Los daarvan zien we dat er in elke crisis een opportuniteit schuilt. We hebben de mogelijkheid gekregen om een aantal blockbusters te hernemen."

Programmatie

De programmatie voor volgende week is al bekend. "Zo kan je opnieuw komen kijken naar "Bohemian rhapsody"", zegt Devriendt. "De week daarna komt "Titanic" opnieuw in de zalen. Ideaal voor de mensen die deze klassieker nog eens op groot scherm willen zien. De film bestaat al sinds 1997. Iedereen heeft die waarschijnlijk al 2 of 3 keer gezien, maar nu kan je het schip nog eens zien zinken in een moderne bioscoop. Dat maak je volgens mij daarna niet meer mee, omdat wij normaal gezien alleen maar nieuwe films draaien."

Cityscoop Roeselare

Meest gelezen