COVID-schip in quarantaine in Antwerpse haven: "Situatie is niet zorgwekkend"

De Maltese tanker "Minerva Oceania" ligt al enkele dagen in quarantaine in de haven van Antwerpen omdat een deel van de bemanning besmet is met corona. 15 van de 26 bemanningsleden hebben positief getest op het virus. Ook enkele loodsen die nog aan boord zijn geweest, zitten in quarantaine.

Het was de rederij die de havenkapiteindienst op de hoogte bracht van de uitbraak op de Maltese tanker. Het schip is ondertussen verplaatst naar het Leopolddok. Daar zal het al zeker tot 1 juli blijven liggen. "Op dit moment liggen nog twee zeemannen in het ziekenhuis", vertelt Barbara Janssens, woordvoerster van het Havenbedrijf. "Maar volgens de laatste update van de rederij is de situatie niet zorgwekkend."

"Er worden ook acties ondernomen op het schip zelf", gaat Janssens verder. "Iedereen wordt geïsoleerd in zijn cabine, om ervoor te zorgen dat de bemanning zo veilig mogelijk op het schip kan blijven." Ook enkele loodsen die nog aan boord zijn geweest zitten in quarantaine en worden getest op corona. 

Na de quantaineperiode van de bemanning wordt bekeken of het schip terug kan afvaren. Ook eind april lag er al eens een schip een tijdje aan de ketting in Antwerpse haven omdat enkele bemanningsleden positief hadden getest op het coronavirus.

Meest gelezen