Belga

Dilbeek last bouwpauze in voor  appartementen en meergezinswoningen

In de gemeente Dilbeek mogen tot eind 2021 geen grote woonprojecten meer gebouwd worden. Ook een huis ombouwen tot een meergezinswoning zal tijdelijk niet meer toegelaten zijn.  Dilbeek neemt deze maatregel omdat er de laatste jaren te veel nieuwe appartementsgebouwen zijn bijgekomen.

"Dilbeek wil in de toekomst een groene gemeente blijven en dat wordt steeds moeilijker door de vele appartementen die er gebouwd worden", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Luc Deleu (Open VLD).  "Wij hebben tot op vandaag niet de nodige middelen om zelf te beslissen wat er in onze gemeente kan en niet kan", vervolgt de schepen.  "Daarom gaan we de tijd nemen om een visie voor de toekomst uit te werken op het gebied van ruimtelijke ordening, waarbij wij gaan bepalen waar en hoe er kan gebouwd worden in de gemeente".

"We gaan dus tijdelijk verhinderen dat er nog gebouwd wordt om nadien de verbindingswegen tussen de kernen open te laten, de open ruimte maximaal te bewaren", zegt schepen Deleu nog. "De lopende aanvragen worden nog wel behandeld, nieuwe aanvragen zullen tot eind volgend jaar niet meer kunnen."

Meest gelezen