Dronken fietser rijdt burgemeester van Hasselt Steven Vandeput (N-VA) met opzet aan: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt"

Tijdens de voorstelling van de zomerplannen van de stad Hasselt heeft een dronken fietser opzettelijk burgemeester Steven Vandeput (N-VA) aangereden. Het kwam tot een discussie, maar de burgemeester bleef ongedeerd.

De stad Hasselt gaat deze zomer extra veel cultuur en sport aanbieden aan de inwoners om hen een leuke zomer te bezorgen, ondanks het coronavirus. Het luchtige persmoment hierover werd grimmig toen een boze fietser recht op Vandeput kwam afgereden tijdens een interview en hem opzettelijk aanreed.

De burgemeester wankelde en reageerde verrast. De fietser probeerde hem daarna nog verschillende keren aan te rijden. Hij sprak wartaal, had het over de voordelen van communisme en was duidelijk tegen de N-VA gekeerd, hij had het ook over het beleid van de burgemeester. Die maande de man aan om kalm te blijven. Een medewerker van de burgemeester duwde de man kordaat van zijn fiets en schermde Vandeput af. 

Dit heb ik nog nooit meegemaakt. De man is gekend als een speciale figuur en hij is duidelijk beschonken.

Burgemeester Vandeput

"Ik heb de indruk dat de man onder invloed was ja",  lachte Vandeput achteraf. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Meestal zijn de mensen erg vriendelijk en komen ze dag zeggen en als ze een probleem hebben dan zeggen ze dat." 

De politie werd opgebeld toen de man bleef discussiëren, maar Vandeput gaat geen klacht indienen. "Ik denk niet dat dat de moeite is", zegt hij. "De man is gekend als een speciale figuur en hij is duidelijk beschonken. Ik heb hem nog gevraagd om naar huis te gaan en zijn roes uit te slapen. Maar daar had hij nog geen zin in."

Meest gelezen