Foto: Abbatoir

Grootste markt van het land blij met versoepelingen: "Opgelucht dat al onze 400 marktkramers er opnieuw bij kunnen zijn"

Op de markt aan de slachthuizen van Anderlecht mogen er opnieuw meer kramen staan. Tot nu was het aantal kramen beperkt tot 50, maar na de veiligheidsraad van gisteren is die beperking opgeheven. "We zijn ontzettend blij dat iedereen opnieuw zijn vaste stek kan innemen", klinkt het bij Abattoir. 

Gisteren kondigde de Nationale Veiligheidsraad een versoepeling van een reeks maatregelen aan. Voor de markten is het aantal kramen niet meer beperkt tot vijftig. De organisatoren van de markt aan de slachthuizen van Anderlecht zijn alvast blij met de versoepeling.

"Wij zijn opgelucht en blij, zeker voor de handelaars die tot nu toe uit de boot gevallen zijn", vertelt de woordvoerder van Abattoir, Paul Thielemans."Tot nu toe moesten we twee gescheiden markten organiseren met telkens 50 kramen. Terwijl er normaal op de markt zo'n 400 kramen staan. Dus het is  goed nieuws dat iedereen zijn vaste stek opnieuw kan innemen. En dat zal er ook voor zorgen dat er nu minder wachtrijen zullen staan aan de kramen, omdat er nu veel meer kramen zijn." 

De voorbije markten waren verlieslatend, nu kunnen we opnieuw winst maken

Paul Thielemans, Abattoir

Ook voor het financiële plaatje is het goed dat de markt opnieuw in haar oude vorm kan doorgaan. "De voorbije markten, met een beperkt aantal kramen, was voor ons verlieslatend", vertelt Thielemans. "We hadden veel extra kosten door materiaal en extra personeel en nu zullen we opnieuw winst kunnen maken."

Mondmaskers

Al is het voor de organisatie nog afwachten welke regels er eventueel nog opgelegd worden. "We zullen nog samenzitten met het stadsbestuur en de politie om te zien wat er kan.  Zo moeten we zeker bekijken hoe het zit met de mondmaskers. Tot nu toe waren zowel de marktkramers als de bezoekers van de markt in Anderlecht verplicht om er één te dragen. Of die verplichting nog nodig is, moet bekeken worden." 

Meest gelezen