Radio 2

Cartoonfestival van Knokke-Heist wordt openluchttentoonstelling

Omdat een tent dit jaar geen optie is, wordt het Cartoonfestival van Knokke-Heist dit jaar een een openluchttentoonstelling.

Het Cartoonfestival van Knokke-Heist vindt normaal plaats in een tent op het Heldenplein. Dit jaar is dat niet aan de orde en dus kan je de cartoons in openlucht bewonderen. De 40 cartoons van de 16 Belgische cartoonisten staan verspreid in de gemeente. Via een fiets- of wandelroute ontdek je ze allemaal en kom je op die manier ook op mooie plekken in Knokke-Heist.

Ook het thema werd aangepast. Dat was dit jaar "Sport", naar aanleiding van de Olympische Spelen in Tokio, maar dat is nu "Allemaal samen" geworden. Voor de internationale cartoons verandert er niets, want die moesten begin dit jaar al binnen zijn.

Coronacartoons

Ook de wedstrijdcartoons krijgen tijdens deze bijzondere 59ste editie een mooi podium. De winnaars en geselecteerden van de Grote Prijs Knokke-Heist Gouden Hoed & Press Cartoon Belgium kan je bekijken op vier locaties in Knokke-Heist: in Cultuurcentrum Scharpoord, 't Zwin, Museum Sincfala en het For Freedom.  In Scharpoord krijg je bovendien een selectie te zien van de beste coronacartoons. 

Het is zeker geen light-versie. Er zijn in totaal 234 cartoons.

schepen van Cultuur Annie Vandenbussche
Cartoonfestival Knokke-Heist
Radio 2

Meest gelezen