Leerlingen Don Bosco Halle schrijven verhalenbundel tijdens coronaperiode

De leerlingen van de technische richting van Don Bosco Halle hebben niet stilgezeten tijdens de verplichte sluiting van de scholen. Hun leerkracht Nederlands zette hen aan het schrijven en heeft hun verhalen gebundeld in een boek. "In een technische richting is er normaal weinig tijd om de leerlingen een verhaal te laten schrijven. Maar door de verplichte sluiting van de school hadden de leerlingen plots zeeën van tijd om te schrijven."

"Mijn leerlingen krijgen vier uur Nederlands per week", vertelt Philippe Hemelsoet, leraar Nederlands aan de vierdejaars TSO op Don Bosco Halle. "Jammer genoeg is er nooit tijd om de leerlingen eens een langer verhaal te laten schrijven. Maar door de verplichte sluiting van de school kon ik de leerlingen allerlei schrijfopdrachten geven. Dus liet ik ze een verhaal schrijven. En dat beviel hen ontzettend goed."

Van thriller tot sciencefiction

Een afgebakend onderwerp kregen de leerlingen niet. "Ze mochten zelf kiezen, en dus schreven ze de meest uiteenlopende verhalen. Van autobiografisch, over thriller tot fantasy en sciencefiction." Omdat het een mooie herinnering is aan een uitzonderlijke periode, besloot Don Bosco in Halle om de verhalen in een boek te bundelen. "Voor elke gemiste schooldag, één verhaal", vertelt Philippe. "Goed voor 224 pagina's." Met de opbrengst van het boek hoopt Philippe zijn leerlingen te kunnen trakteren in het begin van het nieuwe schooljaar.

Meest gelezen