Lennik moet kerkhofmuur in oorspronkelijke staat herstellen

De gemeente Lennik moet de kerkhofmuur van de Sint-Quintinuskerk in zijn oorspronkelijke staat terugbrengen. De muur was in 2008 hersteld zonder toestemming van de Dienst Erfgoed en die diende een klacht in.

De feiten gaan terug naar 2008 toen de kerkhofmuur van de Sint-Quintinuskerk van Lennik verbouwd werd als sluitstuk van de herinrichting van de markt. Die werken gebeurden toen echter zonder vergunning van de Dienst Erfgoed. Die diende een klacht in en liet de werken stilleggen. 

Het definitieve vonnis van 2020 houdt nu in dat de gemeente de kerkhofmuur in zijn oorspronkelijke staat moet herstellen. De werken moeten van start gaan voor 28 juni 2020, anders moet Lennik een dwangsom betalen van 250 euro per dag.  Daarom is de technische dienst van de gemeente vandaag gestart met de voorbereidende werken waarbij de dekstenen en pylonen weggenomen werden.  De totale kostprijs van deze verbouwing bedraagt 25.000 euro. De werken moeten afgerond zijn tegen 27 augustus 2020.

Meest gelezen