Mariaziekenhuis en MS Centrum in Pelt gaan samenwerken onder de naam Noorderhart

Het Mariaziekenhuis en het Revalidatie en MS Centrum in Pelt gaan samenwerken, onder de naam Noorderhart. Dat moet voor de inwoners van Noord-Limburg nog betere zorg opleveren.

"De meerwaarde is dat we naar één instelling gaan waar alle zorg, zowel de acute als de chronische zorg wordt aangeboden", zegt algemeen directeur Bernard Himpens. En dat heeft voordelen. "Tijdens de coronacrisis bijvoorbeeld hebben we kunnen putten uit de medewerkers van de twee instellingen om de crisis te doorstaan, en door onze gezamenlijke inspanningen zijn we daar goed in geslaagd."

Op lange termijn samen op één site

Voorlopig blijven de twee campussen behouden, maar op langere termijn is het de bedoeling dat het Revalidatie- en MS-centrum verhuist naar de site van het ziekenhuis. Op korte termijn komt de Noord-Limburgse huisartsenwachtpost en een nieuwbouw voor ambulante zorg wel naar het ziekenhuis. 

Meest gelezen