Oud-Heverlee zoekt uitbater voor pop-up zomerbar in Zoet Water Park

De gemeente Oud-Heverlee is op zoek naar iemand die deze zomer een pop-up zomerbar wil uitbaten in het Zoet Water Park. Nu veel mensen hun vakantie in eigen land zullen doorbrengen, verwacht de gemeente veel bezoekers in het park. Een drankje op een gezellig terras is dan altijd welkom. 

De gemeente Oud-Heverlee verwacht dat veel van haar inwoners deze zomer door corona thuis zullen blijven en op zoek zullen gaan naar plekjes in de buurt. Er wordt dan ook veel volk verwacht in het Zoet Water Park van Oud-Heverlee. Daarom wil het gemeentebestuur een pop-up bar organiseren op de plaats van de huidige cafetaria, die is intussen gesloten. “Het is een meerwaarde voor de beleving van het park dat bezoekers de mogelijkheid hebben om in het park zelf een drankje en een kleine snack te nuttigen terwijl hun kinderen in de speeltuin spelen”, zegt schepen van Lokale Economie Katrien Timmermans (CD&V).

Lokale uitbaters gezocht

“De bedoeling is om het ook lokaal te verankeren”, vertelt schepen Timmermans. “We willen mensen uit de gemeente zelf de kans geven om daar een zomerbar op te richten. Het kunnen mensen uit de horeca zijn, maar ook vzw’s of verenigingen. Het is vooral de bedoeling om snel te schakelen zodat we half juli met die pop-up bar kunnen starten. De concessie zou lopen tot en met 11 oktober 2020. ”

Wie zich kandidaat wil stellen kan dat doen door een e-mail te sturen naar de gemeente en dat voor maandag 6 juli om 12.00 uur.

Meest gelezen