Google Maps

Politiepatrouille in Brugse Poort Gent werpt vruchten af: "De rust keert terug"

In de Brugse Poort, een volkswijk in Gent, blijken de politiecontroles te helpen, want volgens burgemeester Mathias de Clercq (Open VLD) keert de rust terug. “De Gentse flikken hebben al heel belangrijke resultaten geboekt op het terrein.” Het was een tijdje onrustig in de wijk door drugsproblemen.

Enkele weken geleden was er onrust in de volkswijk in verband met drugdealers. De politie patrouilleerde er en dat werpt zijn vruchten af.

Verschillende arrestaties

De stad Gent heeft meer politie ingezet in de Gentse volkswijk de Brugse Poort, volgens burgemeester Mathias De Clercq is de rust er aan het weerkeren. “Sinds het begin van de patrouilles zijn al 6 gerechtelijke arrestaties gebeurd, 8 opsluitingen van illegale criminelen en is een drugslaboratorium opgerold. De politie garandeert dat de orde en de rust stap voor stap aan het weerkeren is.”

Eerder kwam er commentaar op de politiepatrouilles door buurtbewoners die zich geviseerd voelden. De inwoners van de Brugse Poort vragen ook om meer inspraak.

kasto80

Meest gelezen