Politiezone Westkust

Politiezones Westkust en Polder delen Snel Respons Team: "Samen staan we sterk"

De politiezone Westkust zal vanaf nu haar Snel Respons Team (SRT) inzetten in de naburige politiezone Polder. Die zone is onder meer actief in Diksmuide, Koekelare en Kortemark. "In de zone Polder hebben ze geen SRT, terwijl ze dat soms wel nodig hebben", zegt Ine Deburgraeve van de politiezone Westkust. 

Zo'n Snel Respons Team is opgeleid om in moeilijke en gevaarlijke situaties te werken. Ze zijn zwaarder bewapend dan gewone agenten, maar zijn tegelijk ook getraind in het voorkomen en beheersen van geweld. Ze mogen ook een stroomstootwapen gebruiken.

In de zone Polder hebben ze geen zo'n team, terwijl ze dat daar af en toe wel zouden kunnen gebruiken. "Een goede maand geleden was er een incident in Bovekerke bij Koekelare", zegt Ine Deburgraeve van de politiezone Westkust. "Een man had zich met een wapen verschanst in zijn woning en was beginnen schieten. Dan is het natuurlijk handig als je een SRT in de buurt hebt zodat je ook de veiligheid van de eigen collega's kan garanderen."

Meest gelezen