Dinner On The Lake

Pop-uprestaurant Dinner On The Lake verhuist omdat het niet langer welkom is in Kessel

Het populaire pop-uprestaurant Dinner On The Lake - waarbij je kan eten in bootjes op een meer - verhuist naar domein De Schorre in Boom. Na een lange procedureslag vertrekt het dus uit de gemeente Kessel, bij Nijlen. De verhuizing was nodig, want het restaurant lag al een tijdje in de clinch met de buren en het gemeentebestuur van Nijlen.  

De buren en het gemeentebestuur van Nijlen vreesden voor schade aan de natuur, ook omdat de gasten er konden kamperen in tentjes naast de oever. Het restaurant kreeg een dwangsom opgelegd van 10.000 euro per dag dat het niet dichtging. Hoewel de zaakvoerders toch openbleven, leek de kans klein dat de gemeente dat bedrag - van intussen enkele tienduizenden euro's - effectief zou innen.  

De restaurantuitbaters zijn nu vooral blij dat ze alle commotie achter zich kunnen laten en dat ze snel een nieuwe locatie hebben gevonden. "We zijn met het hele team al dagen aan het op- en afbouwen om het hier in Boom zo snel mogelijk geregeld te krijgen", zegt mede-initiatiefnemer Angelo Medagoda. "We zijn alvast blij dat zij ons met open armen willen ontvangen. Het is ook een kans die we niet snel meer zullen krijgen, denk ik. Een geluk bij een ongeluk dat Tomorrowland hier nu niet kan doorgaan."

Meest gelezen