Radio 2

Sint-Martens-Latem wil plastic tuinafsluitingen weg: "Liever klimop of struiken dan plastic"

Sint-Martens-Latem wil minder plastic tuinafsluitingen. De groene of zwarte doeken langs de tuindraad vindt het bestuur niet mooi. Daarom wil de gemeente dat inwoners hun doeken vervangen door klimop of struiken. “Een ambtenaar zal advies geven over het beste alternatief voor zo’n plastic doek”, zegt schepen Emile Verschueren (Welzijn).

De gemeente wil dat bewoners de doeken vervangen door echt groen zoals klimop of struiken. Schepen Emile Verschueren legt het uit: “We willen niet viseren, maar willen de inwoners sensibiliseren om mooiere afsluitingen te maken die niet bestaan uit plastic of van die materialen. Vaak hangen zulke doeken daar al lang. Dikwijls zijn ze gescheurd, vervallen, half afgebroken. We willen de mensen vragen om daar iets aan te doen.”

Sint-Martens-Latem wil ook zelf helpen om de doeken te vervangen. “We willen helpen om die doeken gratis eraf te halen en naar het containerpark te brengen. Een ambtenaar kan eventueel raad geven hoe je ze het best kan vervangen. Al wat natuurlijk is zoals klimop of struiken is goed.”

Radio 2
kasto80

Meest gelezen