Visboeren uit Riemst winnen prestigieuze ondernemersprijs

Het ondernemerskoppel Gianne Levenstond en Axel Verberckmoes, de zaakvoerders van Levenstond Seafood uit Riemst, heeft de 26ste Ondernemersprijs Herman Dessers gewonnen. Werkgeversorganisatie Voka-Limburg bekroont de eigenaars van het visverwerkingsbedrijf voor hun duurzame groei en innovatieve aanpak. 

De Ondernemersprijs Herman Dessers bekroont al 25 jaar Limburgse ondernemers die op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied belangrijk zijn voor provincie. Volgens de vakjury doet het winnende koppel dat door zich toe te leggen op export en innovatie. Het duo startte 13 jaar geleden met het visverwerkingsbedrijf in Vlijtingen en haalde vorig jaar 75 miljoen euro omzet. Er werken meer dan 100 mensen. 

Gewone visboeren

Het ondernemerskoppel nam de trofee blij verrast in ontvangst. “Eigenlijk zijn wij maar gewone visboeren”, lachen ze bescheiden. “Al merkten we tijdens de coronacrisis dat mensen vlot de weg naar onze winkel vonden.” Aan ambitie hebben de vishandelaars alvast geen gebrek. “Volgend jaar starten we met een fabriek in Oostenrijk. Ook in Limburg willen we ons bedrijf verder uitbouwen. We willen ook meer klassieke viswinkels openen.” 

Gianne Levenstond en Axel Verberckmoes volgen in de eregalerij Stijn Bijnens op. De andere genomineerden dit jaar waren Ismaël Ben-Al-Lal (U2Pgroup) en Sam Strijckmans (Nitto EMEA).   

Meest gelezen