Zoekoperaties naar lichaam slachtoffer van seriemoordenaar Fourniret eindigen zonder resultaat

De Franse gendarmerie heeft de graafwerken naar het lichaam van Estelle Mouzin in de Franse Ardennen afgerond. Er werd niets gevonden, zeggen de gendarmes tegenover het Franse persbureau AFP. Het negenjarige meisje verdween in 2003. Ze was een van de laatste slachtoffers van seriemoordenaar Michel Fourniret.

De advocaat van de ex-vrouw van Michel Fourniret heeft laten weten dat de graafwerken die sinds maandag in de Franse Ardennen plaatsvinden om het lichaam van Estelle Mouzin terug te vinden, bijna afgelopen zijn, zonder sluitend resultaat.

"Blijkbaar worden de graafwerken vandaag beëindigd, want alles is in het werk gesteld door alle politiediensten en militairen (...) en ik denk dat we niet verder kunnen gaan", zei de advocaat van Monique Olivier aan de pers aan de uitgang van het kasteel van Sautou. "Nu weten we tenminste dat men het lichaam niet kon terugvinden op plaatsen die wetenschappelijk gezien mogelijke bergplaatsen waren."

Hij sprak de wens uit dat Michel Fourniret ter plaatse zou worden gebracht om "efficiënter te kunnen zijn in de analyse van zijn uitspraken".

Vanmorgen waren militairen en gendarmes opnieuw in de weer rond Château du Sautou, een afgelegen eigendom van 15 hectare in de gemeente Donchery. Gendarmes hebben tegenover het Franse persbureau AFP bevestigd dat de zoekoperaties aflopen. "Alle voorziene verificaties zijn verricht", maar er is niets gevonden, klonk het.

Meest gelezen