Radio 2

17 gemeenten in Halle-Vilvoorde krijgen dezelfde vuilniszakken "om beter te recycleren"

Vanaf 1 januari 2021 krijgen 300.000 inwoners uit de regio Halle-Vilvoorde dezelfde vuilniszakken. Een zwarte, blauwe en groene voor restafval, PMD en GFT. Afvalbeheerder Intradura wil zo het sorteren vergemakkelijken, want dat loopt nog te vaak mis. 

De helft van al het afval wordt nog steeds fout gesorteerd. Dat zegt afvalbeheerder Intradura. Vooral plastic komt nog vaak in de verkeerde zak terecht. Om dat makkelijker te maken, mogen inwoners van 17 gemeenten in het arrondissement Halle-Vilvoorde alle plastic afval in de  vernieuwde blauwe P+MD-zak stoppen. In de zwarte zak hoort al het restafval thuis, de groene is voor groente-, fruit- en tuinafval. "Dat is voordeliger voor de mensen, én zo kunnen we het afval recycleren tot nieuwe grondstoffen", klinkt het bij Intradura. 

17 gemeenten doen mee

De drie verschillende vuilniszakken zijn vanaf 1 januari 2021 te koop in 17 gemeenten in Halle-Vilvoorde. Dat zijn Asse, Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Halle, Herne, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Linkebeek, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en Wemmel. Er komen ook extra formaten. Zo kan je kiezen tussen een zak van 15, 30 of 60 liter.

Meest gelezen