Videospeler inladen...

2 verpleegkundigen urenlang gegijzeld in Forensisch Psychiatrisch Centrum op Linkeroever in Antwerpen

In het Forensisch Psychiatrisch Centrum op de Antwerpse Linkeroever zijn twee verpleegkundigen urenlang gegijzeld door drie bewoners van het centrum. Na intensieve onderhandelingen kon de gijzeling beëindigd worden, er vielen geen gewonden. 

Bekijk hier een bijhorende reportage uit "Het Journaal" (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

De gijzeling is begonnen rond 21.30 uur. "De verpleegkundigen, een man en een vrouw, werden opgesloten in een kamer waarvan ze de ramen hadden afgeplakt", zegt Lieselotte Claessens van het parket. "Na intensieve onderhandelingen in nauwe samenwerking tussen de lokale en de federale gerechtelijke politie van Antwerpen, de speciale eenheden en het parket konden de slachtoffers in de loop van de nacht worden bevrijd. De eerste persoon rond 1.45 uur, de tweede rond 4.30 uur vanmorgen. De slachtoffers bleven ongedeerd."

De drie verdachten, mannen van 25, 35 en 44 jaar, werden opgepakt en aangehouden door de onderzoeksrechter. Ze verblijven nu dus in de gevangenis, en niet langer in het forensisch psychiatrisch centrum. Volgens de advocaat van één van hen, Abderrahim Lahlali, deed zijn cliënt het uit ontevredenheid over zijn behandeling. "Mijn cliënt heeft duidelijk zijn spijt betuigd ten aanzien van de slachtoffers, maar het was een alarmkreet over hoe het er volgens hem aan toe gaat in het FPC in Antwerpen", zegt Lahlali. "Zijn persoonlijk gevoel is dat hij zelf op niet-gepaste wijze therapieën verkrijgt, dus geen therapie op maat." Het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Antwerpen benadrukt zelf dat elke patiënt daar wel degelijk een traject op maat krijgt.

Bekijk hier de beelden bij aankomst van de politie aan het Forensisch Psychiatrisch Centrum:

Videospeler inladen...

Meest gelezen