AB Inbev

AB Inbev helpt landbouw met 20 miljoen liter afvalwater uit brouwerij

Bierbrouwer AB InBev schenkt deze zomer zijn gezuiverd brouwerijwater aan de landbouw. Het gaat om restwater van het brouwproces, dat perfect bruikbaar is.  De landbouwers kunnen het water komen ophalen in de brouwerijen van Leuven en Hoegaarden. 

De heersende droogte is nefast voor de landbouw. De grondwaterreserves staan aan het begin van deze zomer nog veel te laag en ondanks de regenval van de voorbije weken is er nog steeds waterschaarste. AB Inbev doet daarom een extra inspanning. De brouwerij schenkt het restwater van haar brouwproces al enkele jaren aan de groendienst van Leuven. Die service wordt nu tijdens de zomermaanden ook aan de landbouwers aangeboden. 

Boerenbond

AB Inbev heeft de regeling uitgewerkt samen met de Boerenbond. Die organisatie heeft ook haar hoofdzetel in Leuven en dat vergemakkelijkte de zaak. Zo hielp de Boerenbond bij het uitwerken van de logistieke regeling, terwijl AB Inbev voor de nodige vergunningen zorgde. Concreet kunnen landbouwers vanaf 1 juli tot 31 augustus water komen tanken in de brouwerijen van Leuven en Hoegaarden. Dat zou op twee maanden tijd neerkomen op de verdeling van 20 miljoen liter gezuiverd brouwerijwater. AB Inbev werkt overigens aan een gelijkaardige regeling voor de brouwerij van Jupille in Wallonië. Maar daar zijn de vergunningen nog niet in orde. 

Meest gelezen