Videospeler inladen...

"Lean on me": verpleegkundigen en artsen UZ Leuven blikken samen met Selah Sue nummer én video in

De dienst Intensieve Geneeskunde van het UZ Leuven heeft de afgelopen maanden de eerste en de laatste kritiek zieke COVID-19-patiënten onder zijn hoede gehad. Om deze intense periode met een positieve noot af te sluiten en te bedanken voor de algemene appreciatie, maakte iedereen samen een videoclip bij een cover van "Lean on me" van Bill Withers. Het project kreeg de steun van de Leuvense muzikante Selah Sue die met de afdeling een speciale band heeft.

De coronacrisis drukte een diepe stempel op het leven en werken van het personeel op Intensieve Zorgen. Het initiatief om te kunnen terugblikken met en muzikaal document ontstond binnen de personeelskring zelf. Ook alle productie lag in hun handen, onder coördinatie van één creatieve verpleegkundige. 

Naast ludiekere beelden die speciaal voor de clip werden opgenomen, bevat de clip ook unieke beelden van tijdens de crisis, die weergeven hoe heftig het er aan toe ging op de afdeling.  

Bekijk hier de clip van het UZ Leuven:

Videospeler inladen...

Meest gelezen