Radio 2

Directie blijft bij 24 ontslagen in Zoo en Planckendael

De directie van de Antwerpse Zoo en Planckendael blijft bij haar beslissing om 24 personeelsleden te ontslaan. Onderhandelingen met de vakbond konden daar geen verandering in brengen. De mensen die hun job verliezen zullen vandaag gecontacteerd worden.

Door de sluiting tijdens de coronacrisis hebben zowel de Zoo in Antwerpen als Planckendael in Muizen veel geld verloren. Het gaat over een bedrag van zo'n 10 miljoen euro. Volgens de directie heeft ze geen andere keuze dan mensen te ontslaan.

De vakbond heeft nog geprobeerd om het aantal ontslagen naar beneden te krijgen, maar zonder succes. "We hebben voorgesteld om mensen op vrijwillige basis te laten vertrekken, maar dat vond de directie geen goed idee. Ze wil graag zelf beslissen wie er moet vertrekken", zegt Steve Rosseel van de christelijke vakbond.

Of het personeel nog gaat actievoeren, is nog niet duidelijk.

Meest gelezen