Verkeersongeval of moord? Assisen zal het uitwijzen voor man uit Vleteren

Een dertiger uit Vleteren zal naar het hof van assisen moeten voor een ongeval waarbij zijn ex-vriendin omkwam. Dat heeft de raadkamer in Ieper beslist. Uit onderzoek blijkt dat de man het ongeval mogelijk met opzet heeft veroorzaakt.

Het ongeval waarbij de vrouw van 22 omkwam, gebeurde ruim anderhalf jaar geleden. Op Allerheiligen sloeg de auto van de man in Vleteren tegen 191 kilometer per uur te pletter tegen een geparkeerde schoolbus. De bestuurder raakte lichtgewond. De jonge vrouw, die passagier was, werd uit het voertuig geslingerd en overleed ter plaatse. De 2 hadden een tijdlang een relatie, maar die liep spaak, onder meer omdat de man soms agressief was.

Volgens het parket veroorzaakte de automobilist bewust het ongeval, met de bedoeling zijn vroegere vriendin om het leven te brengen. Ook de familie van de jonge vrouw is daar sinds dag 1 van overtuigd. De raadkamer kwam na een grondige studie van het onderzoek ook tot het besluit dat het ongeval allesbehalve toeval was. Daarom wordt de bestuurder richting assisen gestuurd op beschuldiging van moord.

Bestuurder gaat in beroep

De advocaat van de man had vooraf al aangekondigd in beroep te zullen gaan als de raadkamer de zaak ging doorverwijzen naar assisen. Hij vindt dat het dossier voor de politierechtbank behandeld moet worden. De bestuurder zelf geeft toe dat hij een grote fout gemaakt heeft,  maar zegt dat het nooit de bedoeling was om een ongeval te veroorzaken.

Meest gelezen