Foto Kurt

Opdrachtgever Kasteelmoord, André Gyselbrecht, krijgt géén enkelband

Dokter André Gyselbrecht, de man die de opdracht gaf om zijn schoonzoon Stijn Saelens te laten vermoorden in Wingene, ook bekend als de Kasteelmoord, krijgt geen toestemming om zijn straf verder thuis te zitten met een enkelband. Gyselbrecht werd pas vorig jaar definitief veroordeeld tot 21 jaar cel, maar zit al bijna 7 jaar in de cel.

Dokter André Gyselbrecht bekende op zijn proces dat hij de opdracht gaf om zijn schoonzoon Stijn Saelens te vermoorden.  Gyselbrecht had het moeilijk met het gegeven dat Saelens met zijn dochter en kleinkinderen naar het buitenland wou vertrekken, en had het vermoeden dat Saelens ook incest zou hebben gepleegd. Saelens verdween op 31 januari 2012 uit zijn kasteel in Wingene. Door een bloedspoor op de trappen was het snel duidelijk dat er kwaad opzet in het spel was. Gyselbrecht gaf op het proces toe dat hij de moord plande samen met verschillende andere personen. In totaal werden 4 mensen voor de moord veroordeeld. Gyselbrecht kreeg in beroep 21 jaar cel.

Omdat de dokter intussen al bijna 7 jaar vastzit, kwam hij nu in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Hij vroeg dan ook om elektronisch toezicht, om zijn straf dus thuis verder uit te zitten met een enkelband. "Ik kan alleen maar hopen dat de strafuitvoeringsrechtbank mijn client de kans geeft om voor zijn vrouw en zijn familie te zorgen", zei zijn advocaat Johan Platteau vóór de uitspraak. Maar de strafuitvoeringsrechtbank is dus niet ingegaan op de vraag. Gyselbrecht kan nu ten vroegste in april volgend jaar een nieuwe aanvraag indienen.

Meest gelezen