Jonge dieren op de weegschaal: even schattig en snoezig als noodzakelijk…

"Mocht je je afvragen hoe men het gewicht van een koala meet…" Niet alleen voor de Australische journaliste Sophie Kalagas was het blijkbaar een verrassing te zien hoe dit in werkelijkheid kon gebeuren, ook anderen vonden de foto van de koala tussen 2 takjes op een weegschaal verrassend, want de tweet van Kalagas ging vorige week binnen de kortste keren viraal. Nochtans ging het om een al ietwat oudere foto die door het "Kangaroo Island Koala and Wildlife Rescue Centre" midden april al via zijn Facebookpagina gedeeld was. Maar de schattigheid van de koala op de weegschaal kreeg nu dus, met succes, een nieuwe kans. Net zoals andere dieren die gewogen worden hem dat voordeden.

Het Australische dierenopvangcentrum deelde de foto van deze koala om aan te geven dat het gewicht erg belangrijk is als indicator voor de gezondheid van het dier. Toen Kalagas een week geleden diezelfde foto dan op haar Twitteraccount publiceerde, was het hek helemaal van de dam en dook de tweet op in diverse berichten "om mensen in deze tijden van corona een glimlach op het gelaat te toveren". 

De methode om het jonge dier op deze manier te wegen kreeg al snel de omschrijving "geniaal", "geweldige techniek" en "erg creatief". Wanneer er dieren, zeker als ze nog jong zijn, bij betrokken zijn, is dat natuurlijk een vereiste. Want wat dacht u bijvoorbeeld van volgende 10 'weeg-manieren'?

1. Eend

2. Egel

3. Pinguïn

4. Pijlstaartrog

5. Olifant

6. Uil

7. Giraf

8. Vogel

9. Orang-oetan

10. Hond

Meest gelezen