Laatstejaars Mode van het Heilig Graf in Turnhout presenteren hun eindwerk in leegstaande panden

Door het coronavirus kan de jaarlijkse presentatie van de eindwerken van de laatstejaars Mode van het Heilig Graf in Turnhout niet doorgaan. Gelukkig vond de school twee alternatieven om de creaties van de leerlingen aan het grote publiek te laten zien. Er komt een virtuele modeshow en een presentatie van de modeontwerpen in leegstaande panden in het centrum van de stad. 

Het is een jaarlijks hoogtepunt voor de leerlingen Mode van het Heilig Graf in Turnhout om de creaties die ze maakten als eindwerk te showen De Warande. Jammer maar helaas kunnen ze dat dit jaar niet doen door de coronamaatregelen. 
De leerkrachten en coördinator van de opleiding Mode bleven niet bij de pakken zitten en bedachten andere mogelijkheden om de prachtige creaties van de leerlingen alsnog te tonen aan het grote publiek.

Virtuele modeshow

Rekening houdend met de coronamaatregelen organiseerden de leerkrachten een modeshow zonder publiek in de school. De leerlingen presenteerden per klas hun creaties op de catwalk. Deze defilé werd vakkundig met een camera opgenomen en gemonteerd tot een digitale modeshow die binnenkort via de website en sociale mediakanalen van de school zal worden verspreid.

Leegstaande panden

De school ging bovendien in overleg met de eigenaars van leegstaande panden aan Le Bon in Turnhout (NV Nobel) en kwam tot een mooie samenwerking. De etalages van de leegstaande panden zullen worden gebruikt om de eindwerken te tonen. De modecreaties zullen in juli en augustus de panden in het hartje van de stad opfleuren. 

Meest gelezen