Foto: Bosland

Lommelse Sahara slachtoffer van eigen succes: grote groepen toeristen laten hopen afval achter

Het natuurgebied de Lommelse Sahara wordt de jongste dagen, met het mooie weer, overspoeld door toeristen uit het Luikse en Brusselse. En die zonnebaders laten heel wat afval achter. 

De Lommelse Sahara is een mooi natuurgebied, met onder meer vijvers en een zandstrand. Het is er heel aantrekkelijk om te vertoeven, maar het is nu slachtoffer van zijn eigen succes geworden.  

Volgens burgemeester Bob Nijs van Lommel komen de jongste tijd heel wat mensen uit het Luikse en Brusselse naar het gebied.  "Ze komen er massaal zonnebaden en zwemmen. Dat zwemmen is verboden, daar wordt streng op  toegezien."

Maar het probleem is vooral dat al die toeristen een heleboel afval achterlaten. Daarom hebben  stadsbestuur en politie samengezeten om te bekijken hoe ze dit gaan aanpakken en er tegen gaan optreden.  Burgemeester Bob Nijs: "Voortaan zullen politie en netwerkers postvatten aan de toegangen van het gebied.  Barbecues en opblaasbaar materiaal voor op het water mogen voortaan niet meer mee het gebied in, die moeten in de auto blijven. De komende weken zijn er grote verkeersacties en acties in het gebied gepland." 

Foto: Politie Lommel
Foto: Politie Lommel

Meest gelezen