Heavens

Verkoeling zoeken bij deze hitte? Bedrijf uit Vlezenbeek verhuurt containerzwembaden voor in je tuin

Wie deze zomer graag thuis wil pootje baden, maar geen plaats of geld heeft voor een uitgegraven zwembad, kan er ook één huren. Sanitairbedrijf Heavens uit Vlezenbeek bij Sint-Pieters-Leeuw verhuurt containerzwembaden en plaatst ze bijvoorbeeld in je tuin. Een zwembad is natuurlijk wel een grote slokop wat drinkwater betreft.

"Normaal gezien worden die containers gebruikt op bouwwerven, maar wij bouwen ze nu om tot zwembaden", vertelt ondernemer Jente Hemels. "We hebben ze langs de buitenkant mooi zwart geschilderd en aan de binnenkant zijn de containers afgewerkt met polyester. Ook een wamtepomp en een filter zijn ingebouwd. Je moet er alleen nog zelf water in doen en de stekker in het stopcontact steken."

Een zwembad in je bubbel

Door de coronacrisis zullen meer mensen deze zomer hun vakantie thuis willen doorbrengen. Als de temperaturen in juli en augustus even hoog liggen als deze week, dan is een zwembad(je) voor veel gezinnen een welgekome verfrissing. Om een containerzwembad twee maanden lang in je tuin te zetten, moet je al gauw een 3500 euro neertellen. "De grootste kost is het transport en de kranen die we eventueel moeten gebruiken om het zwembad te plaatsen. Als je in de regio woont en we moeten de container niet over een huis tillen, dan zit je ongeveer aan die prijs, ja", aldus Hemels. De vier containers die het bedrijf heeft omgebouwd zijn op dit moment allemaal verhuurd.

Zuinig zijn met drinkwater

Je kan je weliswaar afvragen of een eigen zwembad vullen met kraantjeswater wel een goed idee is in tijden van langdurige droogte. Een maand geleden vaardigde de gouverneur van Vlaams-Brabant nog een tijdelijk verbod uit op het niet-essentieel gebruik van leidingwater. Het vullen van een zwembad wordt als niet-essentieel beschouwd. Ook de afgelopen jaren werd er geregeld een verbod opgelegd. Als gevolg van het hoge waterverbruik in bepaalde regio's kwam de waterbevoorrading onlangs op verschillende plaatsen in moeilijkheden.

Heavens

Meest gelezen