Nieuwe eigenaar wil TT-Center in Hasselt helemaal anders inrichten

Het TT-Center in Hasselt zal er over enkele jaren helemaal anders uitzien. Dat zegt Growners, een Belgisch vastgoedbedrijf, dat heel het gebouw heeft overgenomen.

In de loop der jaren heeft het TT-Center hoogtes en laagtes gekend. Zijn eerste succesperiode kende het gebouw in de jaren zeventig toen de Trioscoop er drie succesvolle bioscopen uitbaatte. Die waren erg vernieuwend voor die tijd en lokten heel wat volk naar de buurt. Na de oprichting van Kinepolis en de verhuis van de bioscopen buiten de stad, stond het complex voor een groot deel leeg.

Hotspot voor jongeren

Nadien kwam er een hotel - dat er nog steeds is - maar vooral de vestiging van de Mediamarkt deed het complex herleven en lokte heel wat winkelketens. Anderhalf jaar geleden vertrok Mediamarkt naar de Ikea-site. Er volgde een nieuw kettingeffect en heel wat winkels sloten, met leegstand tot gevolg.

Nu heeft Growners de aankoop van de zogenaamde Twee Torens afgerond. Niet alle winkels zijn vertrokken, maar in het totaal is in het complex 20.000 vierkante meter ter beschikking. Growners gaat de ruimte herindelen. Zo zal er niet alleen meer plaats zijn voor winkels, maar ook voor kantoren, horeca, cultuur en vrijetijdsbesteding. De vastgoedgroep hoopt vooral een jong publiek aan te trekken. Maar eerst is er dus nog heel wat werk te doen.

Meest gelezen