Staking dreigt na ontslagen in Radisson Blu en Park Inn hotels in Antwerpen

Dertien werknemers van de Radisson Blu en Park Inn hotels in Antwerpen worden ontslagen. Omdat het niet gaat over een collectief ontslag, is het hotel niet verplicht om een sociaal overleg op te starten. De vakbonden willen toch een gesprek om de aandeelhouders tot andere inzichten te brengen. Als er geen overleg komt, dreigt er een staking in de hotels in Antwerpen. 

De coronacrisis woog ook zwaar op de hotelsector. Die mochten openblijven maar velen deden toch de deuren dicht, omdat er geen bezoekers waren. Bij Radisson Blu en Park Inn in Antwerpen vallen nu dertien ontslagen. Daarvoor hoeft geen sociaal overleg, omdat het niet gaat over een collectief ontslag. De vakbonden willen toch een gesprek om de aandeelhouder tot andere inzichten te brengen.

Er is geen haast bij de ontslagen, zeggen de bonden. De crisismaatregelen van de overheid zijn namelijk verlengd tot eind 2020. “Het is opvallend dat Radisson Blu en Park Inn nu al drastisch ingrijpen. Veel andere hotels van dezelfde grootorde wachten af tot na de zomer,” zegt Bram De Wilde van de christelijke vakbond.

Als er geen overleg komt, dreigt er een staking in de hotels Radisson Blu en Park Inn in Antwerpen. 

Meest gelezen