Zwembad in Bornem blijft gesloten ondanks versoepelingen

Ondanks de versoepelingen die werden aangekondigd in de veiligheidsraad, zal het zwembad van Bornem niet opengaan op 1 juli. "Rekening houdend met de maatregelen, zouden er slechts 12 zwemmers tegelijk worden toegelaten in het zwembad. Dat is te weinig om open te gaan", zegt burgemeester Kristof Joos.

Om aan de maatregelen te voldoen moet de afstandsregel van anderhalve meter, zowel in het zwembad, als in de kleedkamers en het sanitair mogelijk zijn.  Dat is niet mogelijk in het zwembad van Bornem, zegt burgemeester Kristof Joos.

"In het recreatiebad is die afstand moeilijk te behouden. Dat betekent dat we beperkt zijn tot 12 baantjeszwemmers", zegt Joos. "Er mag bovendien enkel online gereserveerd en betaald worden en we moeten de kleedhokjes telkens ontsmetten. Dat maakt het extra moeilijk." 

Het zwembad zal pas open gaan als de maatregelen opnieuw worden versoepeld. "We blijven voorlopig dicht en willen op een mooie manier opengaan. Hopelijk is dat zo snel mogelijk", klinkt het. 

Meest gelezen