Zwembaden provinciedomeinen weer open: maximum aantal bezoekers en reserveren verplicht

Vanaf volgende week woensdag - op 1 juli - mogen de zwembaden in ons land opnieuw open. In de provinciedomeinen van Vlaams-Brabant maken ze alles klaar voor die heropening, want er moet natuurlijk aan heel wat veiligheidsvoorschriften voldaan worden.

De Nationale Veiligheidsraad heeft groen licht gegeven voor de opening van zwembaden vanaf 1 juli. De zwembaden van de Vlaams-Brabantse provinciedomeinen bereiden zich hierop voor. Daar komt natuurlijk heel wat bij kijken. De nodige afstand moet op elk moment bewaard kunnen worden en de hygiënevoorschriften gerespecteerd.

“Wij, en ik denk ook heel wat bezoekers, zijn blij dat we weer open mogen”, zegt Ann Schevenels (Open VLD), gedeputeerde voor de provinciedomeinen. "Er zijn natuurlijk heel wat maatregelen. Zo moet je op voorhand reserveren zowel voor het provinciedomein van Huizingen, Kessel-Lo als Halve Maan in Diest. Vanaf dinsdag gaat de reservering open en kan je je ticket bestellen.”

Bekijk hier een bijhorende reportage uit "Het Journaal" (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Zeker niet vergeten

Wat je absoluut moet meenemen bij een bezoek aan het provinciedomein is dat reserveringsticket, net als je identiteitskaart. “Die gaat uiteraard gecontroleerd worden. Neem ook een mondmasker mee, want er zijn plaatsen waar de afstand van anderhalve meter niet kan gerespecteerd worden, denk maar aan het toilet. Ook de juiste zwemkledij is belangrijk. Zowel voor mannen als vrouwen moet de zwemkledij bestaan uit zwembadstof en aansluitend zijn. Mannen dragen liefst een zwembroek tot aan de knie, de vrouwen kunnen een bikini, een tankini (een tweedelig zwempak n.v.d.r.) of een ééndelig zwempak dragen”, zegt Schevenels.

Bezoekers beperkt

Het aantal bezoekers in de zwembaden wordt ook beperkt. In Diest is er normaal een maximumcapaciteit van 6.000 bezoekers per dag, dat gaat nu naar 800. “Zo is er per persoon 10 vierkante meter”, aldus de gedeputeerde. “We hebben dat ruim gemeten om het nodige comfort en de nodige veiligheid te geven aan onze bezoekers. Voor Kessel-Lo gaan we van 2000 naar 120 bezoekers. Zowel in Kessel-Lo als in Huizingen werken we met reservatieblokken, een blokje in de voormiddag en één in de namiddag.”

Meest gelezen