Zwemmen in De Gavers in Harelbeke? Eerst reserveren!

Als je deze zomer wil gaan zwemmen in De Gavers in Harelbeke, dan moet je eerst reserveren. Op de ligweide is er plaats voor 150 mensen en die zone wordt ook nog eens opgedeeld in kleinere zones. Reserveren kan via de website van De Gavers en kan tot 9 uur de dag zelf.

De ligweide van De Gavers zal ingedeeld worden in zones van 10 à 15 vierkante meter. "Als je aankomt, moet je je eerst aanmelden en dan krijg je een zone toegewezen", zegt Guy Vandevoorde van De Gavers. "Het is de bedoeling dat je daar zoveel mogelijk blijft. Je verplaatsen om te gaan zwemmen? Dat mag uiteraard wel!"

De kleedkamers blijven nog gesloten, maar de toiletten en buitendouches zijn wel open. Je plaatsje reserven doe je via de website van De Gavers en kan tot 9 uur de dag zelf.

Overlast beperken

Er komen ook maatregelen om de overlast in de straten rond het provinciedomein te beperken. In de omgeving van parking Eikenstraat zal je bijvoorbeeld niet meer mogen parkeren. Wie zich daar niet aan houdt, riskeert een boete.

Meest gelezen