Belgische reddingsdiensten redden 15 drenkelingen op Noordzee

Op de Noordzee hebben de Belgische reddingsdiensten vanmorgen 15 mensen gered. Die wilden met een klein bootje vanuit Frankrijk de oversteek maken naar Groot-Brittannië. Ze kwamen in de problemen nadat hun bootje lek sloeg. De drenkelingen verkeren in goede gezondheid en zijn naar Oostende gebracht.

"Omstreeks 7 uur vanmorgen is er een oproep binnengekomen bij de noodcentrale 112 en zij hebben ons rechtstreeks doorverbonden met een bootje waar 15 personen op zaten", vertelt Dries Boodts van het MRCC, het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum in Oostende.

Het bootje bevond zich op dat moment nog in Franse wateren maar dreef door de stroming richting Belgische wateren. "Het bootje maakte water, daarom werden ook Belgische reddingsvaartuigen uitgestuurd", zegt Boodts. "Die hebben de opvarenden kunnen redden."

"Het gaat om een klein bootje, één van minder dan drie meter. Alles wijst op bootvluchtelingen, er is sprake van verschillende nationaliteiten", besluit Boodts. De drenkelingen zijn in goede gezondheid en zijn naar Oostende gebracht.   

Meest gelezen