Videospeler inladen...

Glazenwasser met ladder fietst dwars door beveiliging van Nederlandse koning heen

Een Nederlandse glazenwasser heeft deze week 5 seconden internetroem gekregen door een onbewust fietsmanoeuvre. Herman Dinius reed zonder het te weten vlak langs koning Willem-Alexander, die onaangekondigd op bezoek was in het Drentse plaatsje Borger. Een beveiliger probeerde de glazenwasser tegen te houden, tevergeefs.

Koning Willem-Alexander kwam woensdag onaangekondigd op bezoek in Borger. Dus bijna niemand wist dat de koning in het dorp was, ook glazenwasser Herman Dinius. En hij zou het ook pas ‘s avonds te weten komen toen zijn telefoon plots roodgloeiend stond van de telefoontjes en de Whatsapp-berichtjes, vertelt de man aan de regionale zender RTV Drenthe.

Wat was er nu gebeurd? Toen koning Willem-Alexander op het dorpsplein werd ontvangen, kwam Herman aangefietst. Op videobeelden is te zien hoe Herman links in beeld komt aangereden met zijn fiets, met een lange ladder op de schouder, op weg naar een klant.

Eerst rijdt de man langs een beveiliger. Die probeert de toevallige passant nog tegen te houden, maar dat lukt niet. “Hij pakte mij ineens vast, en daar schrok ik van”, vertelt de fietser achteraf.

Gek

“Ik dacht, straks val ik. Dus ik zeg: 'Wat ben je nou aan het doen man, gek.'" Die kreet is ook duidelijk te horen in de video-opnames. Terwijl Dinius de beveiliger toeroept, rijdt hij onbewust vlak voorbij de Nederlandse koning, die met twee anderen staat te praten. 

Het hele tafereeltje, dat slecht enkele tellen duurde, werd door het oog van de camera vastgelegd. De beelden verspreidden zich als een lopend vuurtje via sociale media en kwamen dus ‘s avonds, via vrienden en kennissen, bij de onbesuisde fietser terecht. De man heeft er geen spijt van. "Nee hoor, zeker niet. Het is een spontane actie, dat is juist het mooiste."

Meest gelezen