Wouter Jaspers

Vandalen bekladden graffitikunstwerk over George Floyd in Strombeek-Bever

In de Grimbergse deelgemeente Strombeek-Bever hebben onbekende vandalen een graffitikunstwerk over de zwarte Amerikaanse man George Floyd beklad. In rode letters staan onder andere de woorden "robber" (overvaller) en "drugdealer" te lezen.

Begin deze maand kreeg een groepje graffitikunstenaars de toestemming om een eerbetoon aan George Floyd te schilderen op de muur van het recyclagepark in Strombeek-Bever. Floyd overleed eind mei na een hardhandige arrestatie van de politie in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn dood lokte hevige protesten uit en was de aanleiding voor betogingen en discussies over racisme en discriminatie over de hele wereld. 

Verwijzing naar strafblad

De graffititekening werd nu beklad door onbekende vandalen. Over de hele breedte van het werk zijn verschillende verwijten aangebracht zoals "no hero" (geen held), "robber" (overvaller) en "drugdealer". De woorden zijn een verwijzing naar het strafblad van de man. Floyd werd in het verleden onder andere veroordeeld voor een gewapende overval en het bezit van drugs.

Het kunstwerk voor het vandalisme.
Sofie Roelandt

Meest gelezen