Google Street View

Basisschool Moorsele sluit vroegtijdig door corona: "We kunnen het schooljaar niet mooi afsluiten"

De vakantie is voor de leerlingen van de Vrije Basisschool BaMo in Moorsele vrijdag nogal onverwacht begonnen. Twee personeelsleden bleken eerder die week besmet met het coronavirus. Maar toen het nieuws vrijdagavond kwam dat ook een kleuter corona had, besloot de school haar deuren dan maar te sluiten. 

De twee personeelsleden zitten in het beleidsteam. Contact met de leerlingen hadden ze gelukkig niet. Dus moesten er geen klassen in quarantaine gaan. 

"Woensdag bleek een van onze personeelsleden besmet te zijn, donderdag volgde een tweede. Vrijdag mochten de leerlingen om 15.00 uur naar huis en daarna kregen we plots te horen dat er ook een kleuter corona had", zegt Hans Seynhaeve, coördinator van scholengroep Guldenberg. De school besliste in samenspraak met het Centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) en het Agentschap Zorg en Gezondheid om  het schooljaar vroegtijdig te beëindigen. De school doet dat vooral om geen onnodige risico’s te nemen. Maandag en dinsdag gaat de basisschool dus niet meer open.

Huisbezoeken

"We hebben het schooljaar niet mooi kunnen afsluiten", vervolgt Seynhaeve. Er liggen ook nog heel wat spullen van de leerlingen in de klas. "De klasfoto's zijn hier nog en in sommige klassen zijn de knutselwerkjes niet helemaal af. En dan hoor je van leerkrachten zeggen dat ze dat popje bijvoorbeeld toch nog zullen afwerken en dan meegeven aan hun leerlingen." 

De school vond wel een oplossing. Vanaf morgen trekken de leerkrachten op pad om de leerlingen thuis te bezoeken. "Zo kunnen we hun spullen teruggeven en afscheid nemen. En kunnen we het schooljaar toch nog mooi afronden", besluit Seynhaeve.

 

 

 

 

Meest gelezen