Brand verwoest 3 appartementen in Itegem: bewoner zou brand hebben aangestoken

Er heeft afgelopen nacht een korte, maar zware brand gewoed in een appartementsgebouw aan de Hallaarstraat in Itegem, een deelgemeente van Heist-op-den-Berg.  De bewoners van de vijf appartementen in het gebouw konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen.  Eén van hen, de bewoner van het appartement waar de brand uitbrak, is door de politie opgepakt. Uit onderzoek blijkt dat de brand is aangestoken, en hij wordt daarvan verdacht. De man verschijnt morgen voor de onderzoeksrechter. 

De brand brak rond half 4 vannacht uit in het appartement op de bovenverdieping van het complex. De brand verspreidde zich via het dak naar de andere appartementen. Drie appartementen, twee op de bovenverdieping en één op de benedenverdieping, zijn voorlopig onbewoonbaar.

Buurtbewoners waren eerder op de nacht al uit hun slaap gehaald door lawaai dat afkomstig was uit het appartement waar de brand heeft gewoed.  De bewoner, een man van 43, had er naar andere bewoners al mee gedreigd dat hij het hele gebouw in brand zou steken. Verder onderzoek moet nu duidelijkheid brengen. Volgens omwonenden is het niet de eerste keer dat de politie in het uitgebrande appartement moet tussenkomen.

 

Meest gelezen