Rellen met honderden jongeren die feestje bouwen op Esplanade des Invalides in Parijs

In het centrum van Parijs is een spontaan feest van enkele honderden jongeren uitgedraaid op rellen met de politie. Op de Esplanade des Invalides kwamen jongeren samen nadat op sociale media opgeroepen was tot een feestje onder de codenaam "Project X" (een verwijzing naar een Amerikaanse film over een illegaal feest).

Op de sociale netwerken was discreet opgeroepen tot het feest onder codenaam "Project X". Honderden jongeren kwamen samen op de Esplanade des Invalides, maakten er muziek en vierden feest.

Iets voor middernacht kwam de politie ter plaatse, waarop de jongeren de agenten en hun voertuigen bekogelden met projectielen. Daarna kwam het zo'n twee uur lang tot confrontaties tussen de jongeren en de politie. Die zag zich genoodzaakt om traangas te gebruiken om de massa feestvierders uiteen te drijven.

Omstreeks 1.30 uur bevonden zich nog enkele tientallen jongeren op het plein. Toen er opnieuw met flessen gegooid werd, moest de politie opnieuw traangas gebruiken. Het kat-en-muisspelletje duurde tot diep in de nacht.

Dergelijke clandestiene jongerenfeestjes veroorzaken in Frankrijk veel ophef, nu het coronavirus nog circuleert onder de bevolking. 

Bekijk hieronder het verslag uit “Het Journaal”: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen