VRT

StuBru-gezicht Linde Merckpoel trekt met "ambitie en goesting" naar de digitale kanalen van zender Eén

Studio Brussel-gezicht en gewezen presentatrice Linde Merckpoel zal vanaf september als creatieveling de onlineploeg van zender Eén versterken. Merckpoel maakte al verhalen voor de digitale kanalen van Studio Brussel met "Linde vlogt/volgt" en met "Bij Linde".

Merckpoel startte haar carrière op de VRT eerst als radionieuwslezeres, waarna ze in 2008 als presentatrice bij Studio Brussel aan de slag ging. Sinds vorig jaar legde ze zich volledig toe op vlogs

Olivier Goris, netmanager van Eén, is blij met haar komst: "Ze speelt in op wat er leeft en brengt verhalen die een breed publiek raken. En dat is ook wat Eén dagelijks doet."

 Ze zal nog regelmatig bij StuBru over de vloer komen

StuBru-nethoofd Jan Van Biesen

Maar het is geen definitief afscheid van Studio Brussel, verwoordt nethoofd Jan Van Biesen het. "Linde heeft bij Studio Brussel een lang, indrukwekkend parcours afgelegd en werkelijk alles gedaan: van nieuwslezeres tot gevierde presentatrice van onze ochtend. De laatste jaren waren er natuurlijk haar onnavolgbare vlogs op het internet die heel breed in Vlaanderen leefden. We zijn heel blij dat ze nu nog veel meer van dit moois zal kunnen tonen voor onze grote broer Eén. En dat ze nog regelmatig bij StuBru over onze gekende vloer zal komen."

Twee "projecten" op stapel

Merckpoel begint zelf bij zender Eén met - naar eigen zeggen - "ambitie en goesting". "Elke dag voelde als een nieuw avontuur. Ik ben blij dat we dat nu kunnen verderzetten bij Eén. Een plek die nu al voelt als thuis", reageert ze.

Samen met deze aankondiging liet Merckpoel deze middag in het programma "Bij Linde" ook weten dat er nog een tweede "projectje" op stapel staat. Ze is namelijk zwanger. De baby wordt in december verwacht.

Meest gelezen