AFP or licensors

Aanvallers bestormen beurs van Karachi in Pakistan

Zwaarbewapende mannen hebben het beursgebouw bestormd in Karachi, in het zuiden van Pakistan. Er zijn vier doden en verschillende gewonden. De politie heeft de vier aanvallers doodgeschoten. De aanslag is opgeëist door een onafhankelijkheidsbeweging uit de provincie Beloetsjistan.

Tenminste vier aanvallers gooiden granaten en drongen vervolgens het beursgebouw binnen. Ze openden het vuur op willekeurige aanwezigen. Er zijn vier dodelijke slachtoffers en verschillende gewonden. De dodelijke slachtoffers zijn drie veiligheidsmensen en een agent.

De politie kwam ter plekke en slaagde erin vier aanvallers dood te schieten. De aanslag is opgeëist door een rebellengroep uit de provincie Beloetsjistan. Krijgsheren en onafhankelijkheidsstrijders uit die provincie voeren al langer een oorlog uit met het bewind in Pakistan. 

Karachi is de grootste stad van Pakistan. Het is een havenstad die ook de economische motor is van het land. Het beursgebouw bevindt zich in een streng beveiligde zone en herbergt ook de hoofdkantoren van veel particuliere banken.

AFP or licensors

Meest gelezen