Radio 2

Geen publiek toegelaten tijdens Last Post in Ieper: "En toch stonden er 400 bezoekers"

Nog tot en met morgen blijft de Menenpoort afgesloten voor publiek tijdens de dagelijkse Last Post-ceremonie om 20 uur. Maar dit weekend stonden er toch al mensen. Zaterdag stonden ze naar schatting met 400 dicht op elkaar, vaak zonder mondmasker.

De toeschouwers stonden achter nadarhekken, die aan beide kanten de Menenpoort afsluiten. Toen de medewerkers van de Last Post Association vroegen om afstand te houden van elkaar, lachten de mensen dat weg.

Vanaf 1 juli zal er weer publiek toegelaten worden onder de Menenpoort, maar het aantal toeschouwers wordt beperkt tot 152. Er werden onder de Menenpoort stickers gekleefd op telkens anderhalve meter van elkaar. De mensen zullen op die stickers moeten staan. Wie geen plaats heeft, zal buiten de Menenpoort moeten staan.

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Samenscholing vermijden

"We hebben stickers op de grond geplakt", zegt Benoit Mottrie van de Last Post Association. "De mensen zullen vanaf woensdag om 19.30 uur via bepaalde doorgangen toegelaten worden onder de Menenpoort. We proberen het samentroepen van mensen op de uiteinden van de poort op die manier te vermijden."

Radio 2

Meest gelezen