Boer uit Kampenhout doet opmerkelijke oproep: "Wie heeft mijn varken gezien?"

Boer Sebastiaan de Backer uit Kampenhout is op zoek naar één van zijn varkens. Volgens de boer is zijn varken gestolen en dus knutselde hij een opsporingsbericht en roept hij iedereen op om een oogje in het zeil te houden.

"Sinds een week tel ik maar tien varkens in plaats van elf", vertelt boer Sebastiaan de Backer. De Backer houdt scharrelvarkens op een weide in Haacht. "Ik dacht dat eentje zich door de hitte verstopt had in de schaduw. Maar iedere dag ontbrak er een varken als ik ze kwam voederen. Het gras in de weide stond redelijk hoog, dus toen hij weer niet kwam opdagen, heb ik beslist om het gras te maaien en het te zoeken. Maar het varken was nergens te bespeuren."

De Backer is ervan overtuigd dat zijn varken niet is gaan lopen. "Er was geen schade aan de omheining. Bovendien zou er dan meer dan één varken moeten ontsnapt zijn, want varkens leven graag in groep." Een wolf is het ook niet geweest, volgens de boer, want die laten sporen achter.

Opsporingsbericht

"Mijn varken is gestolen, dat weet ik zeker", aldus boer de Backer. "De dieven moeten het poortje hebben opengedaan. Het zal sowieso niet gemakkelijk zijn geweest om het varken te stelen, want die dieren kunnen tot 100 kilo wegen. Het zijn bovendien scharrelvarkens die vrij rondlopen en zich niet graag laten pakken."

De varkens leven in een weide tussen Kampenhout-Sas en Haacht. "Wie iets gezien heeft, mag mij zeker contacteren."

Meest gelezen