Coronatriagepunt aan UZA in Wilrijk sluit nu aantal besmettingen vermindert

Het triagepunt aan het UZA in Wilrijk, waar mensen die symptomen van het coronavirus vertoonden een test konden laten afnemen, is gesloten. Er zijn minder besmettingen,  patiënten kunnen met symptomen nu bij de huisarts terecht.

Het triagepunt aan het UZA in Wijlrijk werd opgericht begin maart toen de corona-epidemie in België losbarstte. Mensen konden daar terecht indien ze symptomen van het coronavirus vertoonden. Huisartsen bemanden de post en konden patiënten testen.  Zo kon de spoedafdeling van het UZA worden ontlast.

Vier op de honderd besmet

In het triagepunt aan het UZA in Wilrijk werden  in totaal 1.170 coronatests afgenomen. 4 op de 100 mensen die zich aanmelden, hadden de ziekte ook echt.

Na drie maanden wordt nu beslist om het triagepunt aan het UZA in Wilrijk te sluiten. Patiënten die symptomen van het virus vertonen kunnen voortaan weer bij de huisarts terecht. “We proberen het aantal patiënten te verdelen onder de huisartsen hier”, zegt dokter Peter Theerens. “Er zijn hier 110 huisartsen. Als iedereen vijf patiënten ziet, kunnen we al meer dan 500 mensen helpen. Dat is meer dan dat we in de triagepost aankunnen. Mocht het nodig zijn, kunnen we het triagepunt op 1 of 2 dagen opnieuw openen.”

Meest gelezen